Inspiratie
September 23, 2024

Herfst in je kopje

Nieuwe blend & recepten

De herfst is de tijd van het jaar waarin de bladeren veranderen, de lucht frisser wordt en onze smaakpapillen verlangen naar rijke, warme smaken. Bij Beans Coffee hebben we precies wat je zoekt met onze speciale herfst koffieblend, een zorgvuldige mix van Brasil, Mexico & Toraja. Elke slok neemt je mee op een reis door het landschap van deze verbazingwekkende koffieregio’s, met tonen van donkere chocolade, noten en kruiden.

Om deze prachtige tijd van het jaar te vieren, presenteren we drie recepten die je kunt maken met onze herfstblend. Elk recept brengt de essentie van de herfst naar voren en zorgt voor een heerlijk warm en gezellig gevoel.

Recept 1: Herfst Latte

Een traditionele latte krijgt een herfsttwist met de toevoeging van pompoen en kruiden. De rijke smaken van onze herfstblend gaan perfect samen met de romige textuur van melk en de kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat.

  • 30 ml espresso (van je herfstblend)
  • 200 ml gestoomde melk
  • 1 eetlepel pompoenpuree (optioneel)
  • 1 theelepel vanillesiroop
  • Een snufje kaneel en nootmuskaat bovenop

 

Bereiding: Neem je favoriete mok, meng de espresso, pompoenpuree en vanillesiroop. Voeg de gestoomde melk toe en garneer met kaneel en nootmuskaat.

Recept 2: Kruidige Herfst Cold Brew

Voor de liefhebbers van koude koffie is deze kruidige cold brew een echte traktatie. Het combineert de diepte van onze herfstblend met de kruidige tonen van kaneel, kruidnagel en steranijs, wat resulteert in een verfrissende en tegelijkertijd verwarmende drank.

  • 100 gram grof gemalen herfstblend koffie
  • 1 liter koud water
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs

 

Bereiding: Meng alle ingrediënten in een grote kan of cold brew maker. Laat het 12-24 uur in de koelkast trekken. Zeef het en serveer met ijs en eventueel een beetje melk in een mooi glas.

Recept 3: Mokka Choco Herfst Drank

Chocolade en koffie zijn een match made in heaven, en met deze mokka choco drank versterken ze elkaar op de best mogelijke manier. De zoetheid van de chocoladesiroop wordt perfect in balans gebracht door de diepe en rijke smaken van onze herfstblend.

  • 30 ml espresso (van je herfstblend)
  • 150 ml warme melk
  • 30 ml chocoladesiroop
  • Slagroom (optioneel)

 

Bereiding: Meng de espresso en chocoladesiroop. Voeg de warme melk toe. Garneer met een toef slagroom en bestrooi eventueel met cacaopoeder.

 

 

Of je nu knus binnen zit met een boek, geniet van een wandeling door het vallende blad, of gezellig met vrienden en familie bent, deze recepten zijn de perfecte metgezel voor elke herfstactiviteit.

Dus, haal je favoriete mok tevoorschijn, bereid een van deze heerlijke drankjes voor en dompel jezelf onder in de magie van de herfst. Geniet van elk moment, elke slok en elke nieuwe smaak met Beans Coffee.

Probeer ook

In 1983 werd deze niet-meer-weg-te-denken-cocktail voor het eerst gemaakt door de de Britse bartender Dick Bradsell. Misschien wel het meest misleidende drankje ooit; want in deze Espresso Martini zit geen druppel Martini!

Ik wil geïnspireerd worden

Hoe de Espresso Martini ontstond is niet zo romantisch als bij andere cocktails. Volgens de legende vroeg namelijk een aanstormend...

read more July 24, 2021